Folkstyret

Valstörning polisanmäld.

31 aug , 2018  

Sedan 22/8 har min Internetanslutning legat nere.  Nätleverantören ComHem känner till felet, en fiber som grävts av. Comhems kundtjänst säger att det är många som drabbats. IP-only som äger nätet har lagt ut ett uppdraget på en service-tekniker. Detta är tillståndet som nu varat i över en vecka utan att något händer. Frågan står nu; skall vi som medborgare accepterar att denna centrala funktion för vårt moderna samhälle ligger nere och ingen kraft sätts in för att avhjälpa felet. Dagar har blivit veckor och inget händer.  Jag har begärt att få tala med ansvarig chef inom ComHem men vägrats det. Det är en av anledningarna till att jag gjort en polisanmälan av händelsen som ett pågående brott, med rubricering påverkan på valrörelse.Det finns ingen misstanke från min sida om avsikt bakom fiberbrottet. Det som gör det till ett brott är passiviteten då det gäller att reparera fibern. Brottet blir allt mer ett brott för var dag som går och fullbordas om inget görs före valdagen.

Det finns visserligen anledning att ha lite tålamod med denna typ av störning eftersom den är ny, eftersom internets betydelse för valet ökat markant under de senaste valen. Men jag vill inte medverka till att ansvariga för de digitala motorvägarna skall kunna vifta bort störningar som om det vore ett enkelt serviceproblem. Det handlar nämligen om vår tilltro till att valet äger rum på ett sätt att inte medborager stängs ute från att fullgöra sina medborgerliga rättigheter och skyldigheter.

Det som fått mig att agera är att jag under de senaste fem åren engagerat mig politiskt på nätet. Jag är en partipolitiskt obunden nätaktivist. Fiberbrottet har nu gjort att jag inte längre löpande kan delta i diskussioner på sociala medier, som jag hittills denna valrörelse ägnat många timmar varje dygn. Biblotekets dator är min enda möjlighet att åtminstone  uppdatera denna min hemsida.

Den senaste artikeln handlar om Vänstern men även Mp:s invandringsaktivism, och denna aktivisms motiv i en totalitär hatideologi. Detta är en synnerligen viktig fråga vilket gjort att jag även kontaktat SÄPO för att uppmärksamma dem på den underliggande ideologiska verksamheten som jämnar väg för politiskt våld. Att detta steg varit riktigt bekräftades då jag för några timmar sedan besökte polisen i Kristinehamn för att förhöra mig om vad som hänt med polisanmälan.

Jag får då veta att min anmälan inte ens skrivits ut, inte ens finns registrerad som ett ärende. Tjänstemannen jag talar med säger att mottagaren av min anmälan är sjuk och hänvisar mig till att återkomma efter helgen. Eftersom detta är ett brott som inte kan avskrivas hur som helst  och att det är ett pågående brott uttrycker jag mitt missnöje med handläggningen. Den kvinnliga polisen i uniform börjar då att försöka förminska mig genom att ställa frågor om mina personliga förhållanden. Budskapet är tydligt: när man ser ut som dig skall man inte sticka upp lilla vän. “Vad har du sysslat med de senaste åren Evert” När jag undrar vad det har med saken att göra, får jag veta att jag har en dialekt som säger henne att jag inte kommer från Kristinehamn. Behandlingen är så osaklig och personligt förnedrande att jag ställer motfrågan om det finns möjlighet att göra en polisanmälan av polisens handläggning av mitt ärende. På det får jag ett ja till svar, med tillägget att det inte kan göras på den polisstation det gäller. Jag hänvisas till Karlstad och får polisens telefonnr 114 14.

admin klyvnadenstid.se
Evert Larsson


2 Responses

 1. Evert Larsson skriver:

  När jag kom hem från min tur till biblioteket så kastade jag ett öga på hur lysdioderna på fiberanslutningen och modemet så ut. Och till min glada överraskning så lyste allt med en klar grön färg. Fibern hade lagats. Vilket betyder att jag får fundera på att dra tillbaka min felanmälan. Det får dock inte tolkas som att jag tycker att 10 dagars nedstängning är acceptabelt.

  Hoppas att min ihärdighet har haft en lite betydelse för att påskynda reparationen. Hoppas kan man åtminstone.

 2. Evert Larsson skriver:

  Polisen lägger ner ärendet utan att ens registrera det. Det beskedet fick jag efter ett besök hos polisen.

  Jenny som tagit emot min anmälan ansåg att hon inte hade någon rubricering att hantera min anmälan i enlighet med. Jag menar att det inte är mitt problem. Problemet med polisens agerande hittills är att ärendet inte ens registreras Det innebär att de problem jag pekat på inte finns. Det är detta jag inte accepterar.

  Mitt besked var därför tydligt jag vill ha min anmälan hanterad och registrerad. Om ni avskriver den är ert problem. Men är det så att ni inte gör det kommer jag att även polisanmäla denna hantering. Med det tydliga beskedet från min sida så lovade Jenny att hantera min anmälan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *