Valet 2022

Sossebudskap inför Valet

7 jun , 2022  

Det är Magdalenas känslomässiga reaktion som riskerar att försätta Sverige i en regeringskris. När nu både Kd och M som röstat för misstroendet mot Morgan Johansson sträcker ut en hjälpande hand för att ministären Andersson skall överleva valdagen kan Magdalena omöjligen nobba erbjudandet. Gör hon det, visar hon öppet det svenska folket sitt förakt genom att sätta större värde på en misslyckad minister än Sveriges stabilitet, och det politiska systemets duglighet. S-regeringen behöver endast Kd:s stöd för att överleva valdagen. Att Jimmie Åkesson i Twitter skriver: “Glöm att Sverigedemokraterna kommer att lova regeringen frikort att missköta sig för att de gör sig av med en, förvisso exceptionellt usel, minister”. förändrar inget i S-regeringens rävsaxliknande dilemma som Magdalen försatt regeringen i. Valet står mellan att låta Morgan gå tre månader före full tid eller dra in Sveriges säkerhetspolitiska avgörande i en politisk process där Aminehe Kakabeves strid mot Erdogan tillåts bli avgörande.

I skrivande stund, en timme före omröstningen i riksdagen ser det ut som att socialdemokratins ledning väljer att försvåra vägen in i Nato istället för att ge Morgan Johansson en förtida semester, som han gjort sig så väl förtjänt av. Det är ett anmärkningsvärt val som reser frågan om S återgått till sitt motstånd mot Nato och nu gör allt för att köra upp anslutningen till Nato på blindskäret Erdogan.

Misstroendet mot Morgan Johansson gäller förvisso en socialdemokrati som fullständigt förlorat greppet om utvecklingen i Sverige, som nu gått så långt att rättssystem och ordningsmakt håller på att förlora kontrollen. Det är en utveckling som gått så långt att inte ens S förnekar det. Men de saknar fortfarande sjukdomsinsikt och förståelse att orsaken är deras egen politik. Vad socialdemokratins val att försvara sin minister visar är att det inte endast är Morgan som är problemet. Det är hela det socialdemokratiska partiet som trots löften 2015, om en stram invandring, fortsätter massinvandringen. Nu genom att främst ge tiotusentals anhöriginvandrare uppehållstillstånd och ge redan invandrade svenskt medborgarskap för att köpa röster i det stundande riksdagsvalet.

Mycket borde skrivas om det socialdemokratiska misslyckandet och fram till valet finns fortfarande möjligheten att påverka valet. Även om nu inte Morgan Johansson kommer att fällas, så har misstroendeförklaringen tydligt visat att det hjälper inte att byta en minister. Det är dags att placera Socialdemokratin på läktaren.
admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *