Valet 2022

Elsa Widding ♥ SD

17 apr , 2022  

Vad passar bättre än att drabbas av denna glada nyhet under påsken valåret 2022. Elsa Widding finns med på plats nr tolv på Sverigedemokraternas riksdagslista. Elsa sprider den glada överraskningen som gästande skribent på Det Goda Samhället. Trots nyhetsvärdet har det varit tyst sedan listan presenterades den 25 februari.

Vad blir månne reaktionen på Sveriges Radios Vetenskapsredaktion på denna nyhet. Elsa var ju redan innan utsedd till deras farligaste fienden. Redaktionen har troligen helt tappat målföret. Nu går det väl inte att smita undan direktsändningar. Och i kön står inte bara den upphöjda “vetenskapen” och trampar, utan har konkurrens av nyheter och valbevakning och allt vad det kan vara.

Nej, nej för guds skull, allt hänger inte på Public Service. Om så är vi ohjälpligt förlorade.
Nej: “give them hell” som chefen brukar säga.

Hur som helst borde detta inspirera och ge en ordentlig tjuts i valrörelsen. Elsa har redan intervjuats på SD:s kanal Riks ett flertal gånger. Fortsättning följer med säkerhet, så vi kan få ta del av hennes stor kunskaper och politiska erfarenheter.  Givet detta och erfarenheterna från regeringsarbete i energifrågor så hoppas åtminstone jag att det skall ta ett slut på det ideologiska skitsnacket i energifrågor, såväl i politiska som mediala fora.

I den länkade artikeln på Det Goda Samhället förklarar hon sitt beslut att ta steget in i politikens hetluft.

SD är det enda riksdagsparti som har ifrågasatt klimatpolitiken och visat att man förstår vart den leder. Till och med Moderaterna, som borde veta bättre, förespråkar mer av det som ställer till med skadan. Sverige är nu i ett läge där energifattigdomen, (dvs. allvarliga ekonomiska konsekvenser för de sämst ställda i samhället som en följd av mycket dyr el) kommer att breda ut sig och utsläppen kommer på köpet att öka, inte minska. SD var också det enda parti som inte skrev under energiöverenskommelsen om 100% förnybar elproduktion till år 2040.

Det här ser ut som ett politiskt giftermål som har förutsättningar att hålla. Detta är ju som de flest vet inte den första politiska raggningen som Jimmie Åkesson lyckats med. Det handlar om fler kvinnor som tar med ett stort kapital av kunskaper från näringsliv och förvaltning. Detta är krafter som behövs om det skall bli åka av i det politiska arbetet.  Vilket gud vet behövs i Sverige. De som ännu inte fattat har anledning att gör sig bekant med vad som pågår i orten i en våg av upplopp, med skadade poliser och brinnande polisbilar under påsken. Det är vad ortens folk tar sig friheten att göra för att en galen dansk har fått för sig att världen blir bättre av att bränna Koranen.

När dessa upplopp sprider sig över landet vore det på sin plats att hänga ut bråkstakarna till allmänt påseende. Så fungerar nu inte det offentlig Sverige. Nu gäller det för polisen att återvinna förtroendet hos de som skadat poliser med stenkastning och bränt upp deras bilar.

Sveriges, ja Sveriges bråkigaste kvinna  det var vad Elsa Widding utsågs till 2014 av en medial lycksökare inom affärsvärlden. Elsas snabba kommentar: Jag vet inte om det fanns någon tävling för Sveriges mesigaste man också men jag vet inte varför man måste utse det där, är en passande förpackning till hur hon själv ser på sig:

Tråkig, strävsam, jobbar nästan jämt och
inte så mycket livsnjutare
hög integritet, orädd
önskar att allt skall
vara rätt. Ingen
karriärist men en
individualist.

I samtalet på Riks redaktion ovan får den som vill fördjupa sig i vad dessa strävsamma stora varma händer hunnit samla på sig i meriter.
admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *