Folkstyret

Nej till vaccinpass.

25 jan , 2022  

Tusentals marscherade idag Lördagen den 22 jan ropande: Ja till frihet – Nej till vaccinpass. För oss som inte hade möjlighet att delta kan i efterhand ta del i denna stora händelse, och den seger för förnuft och frihet som den var. Här en kort video där vi ser de tusentals deltagare passera förbi. Arrangörer för demonstrationen är Frihetsrörelsen. I storlek når den inte 1980-talets manifestation mot löntagarfonder, men överträffar demonstration  som genomförde mot USA:s krig mot Irak 2003. Den stora skillnaden mot idag är att då gav utrikesminister Anna Lindh sitt stöd och skolelever demonstrerade på skoltid, i Stockholm samlades 5000 personer under kvällen, på dagtid samlade eleverna 6000 enligt Svd.

Med på demonstrationen var Stefan Torssell som skrev följande

Sedan måttade jag gånger tio. Sedan gånger tio, ännu en gång.
På en halv minut räknade jag 7000 till 8000, men då såg jag inte alla.
Siffran minst 9000 demonstranter låter mycket rimlig.
När Sverige hade vunnit ishockey-VM samlades 17 000 på Sergels torg.
Vi var lika många.
När TV i direktsändning sände kärleksmanifestationen för Drottningsgatsmördaren Rakhmat Akilov uppgav man att det var 12 000.
Vi var fler.
Men detta var en folklig demonstration och då rapporterade man att vi var 3000.
Stockholm pride är 3500 men SVT brukar säga 15 000.
Vi var tre gånger så många.
När vänstern demonstrerar då hatar de.
Men vi är den goda delen av Sveriges folk.
Vi tyckte om varandra.
Många bar röda hjärtan i luften i stället för plakat.
Inga tumult.
Ett Hare-Krishna-gäng sjöng heliga shantis
Hare, hare, Krishna, Krishna, Hare Krishna, Krishna, hare.
Det var en smula flower power på sina håll,
men journalisterna rapporterade att högerextremer försökte nästla sig in i leden.

En annan givande informationen om dagens demonstration hittar jag på Swebbtv. Några nedslag i deras bevakning. Swebbtv uppskattar antalet deltagare till 10 000. Expressens uppskattning är 9000. Detta trots alla påståenden som spritts om att “högerextrema” planerade att genomför våldsaktioner. Alla de 20000 som föranmält sig lyckades de inte skrämma bort.

Att Nordiska motståndsrörelsen(NMR) deltagit i demonstrationen används av Expo och MSM för att misskreditera protesterna. Men saken är den. Demonstrationen var öppen för alla som ville vara med, vilket blir enkelt och naturligt då de demonstrerande samlades kring ett centralt tema: Ja till frihet, Nej till vaccinpass.

Frågan om NMR:s närvaro ställs även till polisen av tidningen GP.

Det har synts personer från högerextrema miljöer i demonstrationen, vad har ni för bild av det?

– Polisen ska inte kartlägga vilka som är på plats vid en demonstration så det har jag ingen kommentar till. Svarar Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen i Stockholm och tillägger:  vi har inte gjort några ingripanden från polisen. … Vi har inte fått uppfattningen att det varit stökigt och det har inte skett några brott.

Stort intresse har den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes skapat kring demonstrationen, det är långt från en tillfällighet att han nu är i Stockholm. Han har nått en stor public genom sina protester mot EU:s restriktioner. I följande länk berättar han om situationen inom EU och hur han kastats ut från sin arbetsplats i EU-parlamentet. Cristians budskap till alla som samlats på Plattan var tydligt.

Korrupta politiker försöker ta ifrån oss vår frihet, och dessa makthavare måste vi rösta bort. Idag ser vi en jättedemonstration här i Stockholm, och i morgon demonstrerar vi i Bryssel. Över hela Europa vaknar folken upp. Vi står alla enade i kampen för frihet och demokrati.

Detta handlar om de fundamentala rättigheter som vi ärvt från våra förfäder och som vi ska ge till våra barn. Alla föräldrar som jag har pratat med här idag har sagt samma sak: att de demonstrerar för att de vill att deras barn ska vara fria.

Initiativtagare till läkarupproret var nästa talare: läkaren Nils Littorin.

De kan lura alla människor ett tag. De kan till och med lura vissa människor hela tiden. Men de kan inte lura hela folket hela tiden.

Fake News-media utmålar oss som ett hot men vägrar bjuda in oss till tv-studion. De vet nämligen att vi skulle vinna debatten. Men det är inte vi som bryter mot lagen, utan regeringen!, sade Littorin till publikens dundrande jubel.

Med vaccinpassen undergräver Folkhälsomyndigheten sin egen legitimitet och trovärdighet så mycket att det faller en skugga över sjukvård och vaccination i allmänhet. Folkhälsa bygger på förtroende mellan vuxna fria individer och när det förtroendet är brutet tar det kanske årtionden att reparera. De gör mer skada än alla anti-vaxxers tillsammans, fortsatte han.

Att tvinga barn, ungdomar och män under 40 år att utsätta sig för risken med hjärtmuskelinflammation inte bara en gång utan upprepade gånger är ett brott mot läkareden.

Man slänger iväg 22 miljarder kronor på att testa förkylningar, samtidigt som operationer ställs in. När hörde ni någon politiker lova att öka antalet IVA-platser och vårdplatser, som vi har minst av i hela Europa? När hörde ni någonsin en politiker tala om tidig behandling av covid-19? Allt de pratar om är restriktioner, tvångsåtgärder och straffbehandlingar. Folket tvingas betala med inskränkt demokrati, när det är politikerna själva som misshandlat vården i över 30 år genom nedskärningar och fragmentisering.

Titta på Australien, titta på Österrike. Dit ska vi inte. Fortsätt kämpa! Vi säger nej till vaccinpass och ja till frihet!

Många publicerade filmer och bilder i sociala medier från demonstrationen.

Frihet är ingenting som någon annan beviljar dig, sade talaren Nathalie. Vi föds fria! Vaccinpassen bygger på en illusion om att frihet är något som beviljas av staten.

Ni som är här idag har sett sanningen i vitöga, och valt att stå upp för den! Man kan förlora vänner, karriär med mera. Men det finns inget val. Detta är vårt moraliska ansvar. Inte bara för oss själva, utan för våra barns framtid. Ni som står här idag kan vara evigt stolta att ni med mod och styrka vågat stå upp för friheten när man gör allt för att få oss att blunda och bli passiva.

Detta kommer eka i generationer framåt. Alla vi som står här idag står på rätt sida av historien!

Det är ingen tvekan utan att denna demonstration var en stor framgång och i sig ett försvar för vår hotade demokrati. Det var en politisk folkfest. De som eventuellt var där i annat syfte insåg kanske att försök att störa manifestationen kunnat sluta illa för dom själva.

På sin facebooksida går nu Frihetsrörelsen vidare med ett nytt initiativ. Med vårens inträde – den 19 mars – uppmanar de alla i Sverige att försöka ta sig till Stockholm, Göteborg eller Malmö. för att återigen visa politikerna att vi fått nog av all ofrihet som lagts på våra axlar under två års tid.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *