Folkstyret

Framing

22 nov , 2021  

Jag fick en vänförfrågan från en politisk aktivist på Facebook. Eftersom jag kände igen namnet så klickade jag omedelbart OK.  Några minuter senare fick jag ett meddelande på på chatten, messenger.

PP
Hi evert
How are you doing?

Min reaktion var aningen avslagen.
Jag:
Fine how can I help you?

PP:
Glad to hear from you. I’m feeling good been enjoying the moment of life at home now just had sore throat and it’s hard for me to talk or swallow, I think I have to see the doctor, Did you read the message I sent to you about wfa-foundation money i got?

Jag:
I don’t have any need for money…

PP:
Have you heard anything about the program.
The program is real and legit

Jag;
I migth be mistaken but havent I seen you as a leftist aktivist on social media.
A hardcore marxis to be frank? 😉

PP:
I thought you have heard about the Wfa-foundation program , They assisting
both retired, workers, youth, old, and disabled with cash in the society and
I saw your name on their beneficiary list when i applied , i got $150,000 delivered to me cash and you don’t have to pay it back…. Do you know how to apply for it?

PP:
??
Jag:
I am a working class men with it’s ideas. We don’t like working free income.
If I need money I will apply for work.
PP:
The program is real and legit

PP:
Click on the link message the agent that you want to apply for the program.

Jag tröttnade.  Vad var nu detta. Nu en dag senare går jag in på länken. En Faceboksida med noll följare skapad för en månad sedan. Jag undersöker de länkar som finns. De är blanka och innehåller ingenting. Efter några minuter så återkommer PP i chatten med följande:

How are you doing today

Vad är nu detta frågan om. Min misstanke är följande. Detta är en politiska fälla för att förlöjliga mig och undergräva min personliga trovärdighet. Kanske bara inför mig själv, men kanske också för att sprida på nätet. Denna snabba reaktion är mitt sätt att försvara mig mot detta  intrång.

Jag hade fel PP:s konto var kapat. Så här skriver han på FB:

Meddelar alla mina Facebook vänner att min Facebook Konto har blivit hackad av förmodligen kommersiella avsikter, i bästa fall. Många av er har förmodligen fått vän förfrågningar eller Messenger från min profil men det var inte jag.
Under dessa dagar har jag skickat ett par Messenger endast till Stina Jonsson men inte till någon annan. Har inte skicka någon vän förfrågan till någon heller.
admin@klyvnandenstid.se
Evert Larsson


One Response

 1. Hej! Kul att du besökte en anständig plattform kontrollerad av de förträffliga killarna och tjejerna på Automattic som ansvarar för WordPress.

  Nej. Jag har INTE bortsett från “Nationell Vänster”, men har förmodligen missat er eftersom jag bojkottar Facebook av flera anledningar, bl.a. följande anledning: https://stallman.org/facebook.html

  Nej. Jag avser INTE tiga ihjäl dig, trots att du attackerar mig utan anledning, men tackar dig ändå för smickret att kalla mig “marxistisk vänster”, för Marx var en mycket intelligent vetenskapsman, med intressanta teorier och åsikter, anser jag.

  Den som tiger, utesluter eller censurerar p.g.a. åsikter i sakfrågor är inte för yttrandefrihet eller demokrati, men det är jag.

  Nej. den s.k. “vänsterns” totalitära drag är inte enkla att försvara. De bör röstas bort. Jag jobbar på detta.

  Misstänker nu att det är Nationell Vänster på Facebook som ev. bör göra lite reklam för Vänsternationalisterna, samt försöka dra rätt slutsats om Facebook, men det avgör givetvis ni, även om just den diskussionen kanske bör pågå på en annan plattform än den ni i så fall diskuterar, så att den inte blir manipulerad.

  På det förträffliga WordPress är ni givetvis varmt välkomna, men logga helst ut från Facebook och släpa inte med er en massa länkar till Facebook! Allt som kallas “Facebook” hanterar jag nämligen som SPAM.

  Personligen ser jag inget “marxistiskt” med “pseodovänstern”. Marx och Engels tycks snarare ha sett faror med allting som kan splittra arbetarklassen. Radikalfeminism, massinvandring av extremt kulturellt avvikande element, sekterism och identitetspolitik är alla sådana saker som kan splittra oss, samt har initierats av högern och har genom falsk retorik smittat ned vänstern.

  Jag vill ha er med! Just nu har yrvaken höger kidnappat valsamverkanskonceptet som jag har skapat, men jag ser det som en möjlighet för nationell vänster.

  Många i den yrvakna högern, som fortfarande är extrema kapitalister, märkligt nog, har inte ännu förstått vårt gemensamma intresse gentemot monopolkapitalismen, men ju mer vi hjälper dem att förstå, desto snabbare får arbetarklass och småföretagare makten, tror jag.

  Vi arbetar även för upplysning och för arbetarklassens initiativrätt och arbetarklassens rätt till beslutande folkomröstningar. Vi kallar dock “arbetarklassen” för “folket” och jag tror att det är mer inkluderande, med tanke på den extremt höga sjukdomsnivå och arbetslöshet som monopolkapitalet har skapat för att splittra oss i osolidariskt käbbel.

  Käbblet som splittrar oss har även infiltrerat vår valsamverkan. Läs mer om saken och återkom om du tror att vi är på rätt väg och vill hjälpa oss!

  Vissa av yrvaken höger är så hjärntvättade av högerns goja att de t.o.m. kallar folk som Biden, Hillary Clinton. Facebook och Google’s fascism för “vänstern”. Jag försöker upplysa dem om deras belägenhet. Fler som gör detta behövs! Många av dem är gamla och behöver många repetitioner av evident sanning innan det fastnar.

  Skicka gärna en Jitsi Meet-länk och ett förslag på mötestid! Har möte med Valsamverkande partier idag onsd. 23/2 kl. 21:00. så det få bli innan dess eller efter 24:00. Kan även ringa dig om du bifogar ett telefonnummer.

  Använd er du en klandervärd e-postadress idag, överväg då gärna ProtonMail och/eller att kommunicera som inloggad via WordPress och skaffa dig gärna en WordPress-blogg samtidigt!

  Det kan bara bli rätt om vi försöker göra rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *