OM

Framing

22 nov , 2021  

Jag fick en vänförfrågan från en politisk aktivist på Facebook. Eftersom jag kände igen namnet så klickade jag omedelbart OK.  Några minuter senare fick jag ett meddelande på på chatten, messenger.

PP
Hi evert
How are you doing?

Min reaktion var aningen avslagen.
Jag:
Fine how can I help you?

PP:
Glad to hear from you. I’m feeling good been enjoying the moment of life at home now just had sore throat and it’s hard for me to talk or swallow, I think I have to see the doctor, Did you read the message I sent to you about wfa-foundation money i got?

Jag:
I don’t have any need for money…

PP:
Have you heard anything about the program.
The program is real and legit

Jag;
I migth be mistaken but havent I seen you as a leftist aktivist on social media.
A hardcore marxis to be frank? 😉

PP:
I thought you have heard about the Wfa-foundation program , They assisting
both retired, workers, youth, old, and disabled with cash in the society and
I saw your name on their beneficiary list when i applied , i got $150,000 delivered to me cash and you don’t have to pay it back…. Do you know how to apply for it?

PP:
??
Jag:
I am a working class men with it’s ideas. We don’t like working free income.
If I need money I will apply for work.
PP:
The program is real and legit

PP:
Click on the link message the agent that you want to apply for the program.

Jag tröttnade.  Vad var nu detta. Nu en dag senare går jag in på länken. En Faceboksida med noll följare skapad för en månad sedan. Jag undersöker de länkar som finns. De är blanka och innehåller ingenting. Efter några minuter så återkommer PP i chatten med följande:

How are you doing today

Vad är nu detta frågan om. Min misstanke är följande. Detta är en politiska fälla för att förlöjliga mig och undergräva min personliga trovärdighet. Kanske bara inför mig själv, men kanske också för att sprida på nätet. Denna snabba reaktion är mitt sätt att försvara mig mot detta  intrång.

Jag hade fel PP:s konto var kapat. Så här skriver han på FB:

Meddelar alla mina Facebook vänner att min Facebook Konto har blivit hackad av förmodligen kommersiella avsikter, i bästa fall. Många av er har förmodligen fått vän förfrågningar eller Messenger från min profil men det var inte jag.
Under dessa dagar har jag skickat ett par Messenger endast till Stina Jonsson men inte till någon annan. Har inte skicka någon vän förfrågan till någon heller.
admin@klyvnandenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *