Vemn vet vem denna Flyg egentligen är? Så bilden passar ypperligt till att hålla sorteringsverket över onda och goda i verksamhet. "Ordnung muss sein"

Folkstyret

Nätet förlorat?

2 aug , 2021  

Under de senaste timmarna är mina upplevelser entydiga, nätet håller på att stängas ner. Min Facebook reducerad till en död yta som inte kan används till något slag av kommunikation. Sökningar på Swebbtv ger samma nedslående resultatresultat. Ing nya ämnen på Flashack som bekräftde mina onda aningar. Så jag skapade ett: Håller nätet på att stängas ned med följande inledning.

Under de senaste fyra timmarna har jag med stigande oro och olust kunnat iaktta ett allt sämre fungerande internet. Min FB-sida är en bildyta utan några funktioner för kommunikation. Allt är nedstängt bara tom yta. Även privat hemsider är berövade sina funktioner. Är jag ensam om detta strövtåg in i dystopin. Bidra gärna till att dra mig ur detta träsk..

Ytterligare några försök för att bryta genom tystnaden. På FBgruppen Heta Debatter. Ställs frågan: Om ni fick utrota en sak, vad skulle det vara? Motivera gärna! Mitt svar: Tanken att saker och ting skall kunna utrotas,  kan jag visserligen skriva in i kommentarsfältet, men synligt blir det bara för mig.

Förhoppningsvis är detta en mardröm eller kanske bara en varning så vi böjer oss i självcensur.  Förhoppningsvis vaknar jag om några timmar befriad från mina misstankar.

Vad sysslar highteckbolagen med. Att Facebook fortsätter att begränsa min användning av nätet är uppenbart, ingen ändring under dagen. Samtidigt visar de ett enormt intresse för denna min hemsida. Från Portland och San Mateo i Califonien kryllar det av besökare ett tiotal som vardera “besökt” ett tiotal sidor/artiklar. De arbetar alla från samma plats och med samma miljö, chrome, OS X, 10.14.5. Deras IP börjar samtliga på 47 följt av 254. Det är en organiserad verksamhet av något slag. Aldrig någonsin har klyvnadenstid fått en sådan anstormning. Att den kommer från Highteckens förlorade land är inte mindre intressant.

Vad menar du?!!!!
Den frågan har nu ställts och de flesta saknar tydligen mina erfrenheter. Så en förklaring är på sin plats…
Det är inte först gången som mitt FB-konto har omvandlats till grafik utan möjligheter till interaktion. Det är en avstängning som sker bortom offentlighet och insyn. Det sker mjukt och upphör lika snabbt som det infördes efter ett antal dagar. Nu fungerar FB återigen som jag är van vid. Att Swebbtv + en rad andra sidor inte gick att nå ledde till denna kraftigare reaktion. Vanligtvis brukar jag endast skriva en notis på Facebook. Frågan om vad detta handlar om, vad syftet är behöver resas. Laborerar Facebook med tekniker att mjukt styra det politiska klimatet i de avgörande frågorna? Åtminstone kan de bidra med att reglera den politiska temperaturen.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *