Hälsa

solen, vår, frälsning.

17 apr , 2021  

Larmen från en överbelastad sjukvård hörs allt tydligare. Samtidigt rapporteras om en ökad smittspridning vilket kan försätta vården i en infarktliknande situation. Detta drabbar en sjukvård som redan lider av utmattning på grund av långvarig hård belastning av sin personal. För att komma ur denna situation borde inriktningen var att hitta på lösningar som kan bidra till att lätta trycket på sjukvårdens anställda, lösningar som leder till minskad sjukdom oavsett vad det handlar om. Trots detta är alla bevakning av Covid inriktad på hur sjukdomen sprider sig. Enda lösningarna som medierna driver är att:  minska smittspridning och vaccinerna kommer att rädda oss. Det finns ett betydligt kraftfullare bot i denna problemfyllda situation.

70 procent av de som påstås drabbas av Covid – påstås eftersom PCR-testet är osäkert – har D-vitaminbrist. D-vitaminbrist får vi i alltid och alla drabbas som inte kompenserar med D-vitaminrik mat eller kosttillskott. Orsaken till denna brist är välkänd och beror på att solen under den mörka årstiden står för lågt för att vår hud skall klara av att skapa den D-vitamin vi behöver. Nu är den mörka årstiden passerad och vi kan åter börja njuta av solen, exponera vår hud så att våra hud kan skapa den D-vitamin som våra kroppar behöver.

Varför går inte medierna ut och informerar om detta? Tänk efter. När vi nu kommer att få sol och värme under flera dagar så borde alla använda den timme mitt på dagen då solen står som högst – dvs omkring klockan ett på grund av sommartid – till att gå ut och sola. Gå ut och ställer er vid en vägg. eller ta ut en stol. Sätt er ner och exponera så mycket av er hud som lagen tillåter. Under denna korta tid  mitt på dagen kommer huden att tillverka all den D-vitamin ni behöver. Gör denna soldyrkan till en vana de närmast dagarna. Det kommer att rusta er kropps motståndskraft inte bara mot Covid utan mot alla slag av påfrestningar eftersom det kommer att förstärka er hälsa och ert immunförsvar.

Alla har nu ett ansvar för att denna kunskap sprids och används. Börja med er själv!! Men sprid också informationen och tjôta på er omgivning allt vad ni orkar eftersom detta handlar om att bryta invanda mönster vilket alltid kräver energi oh engagemang, det kommer inte att göras av sig själv. För övriga varelser här på jorden som också är beroende av solen sköter sig solandet helt automatiskt. Genom vårt kulturskapande blir det trots enkelheten lite svårare för oss. Genom att vi klär oss så sker inte solexponeringen helt automatiskt, vi måste ta av oss kläderna, och nu på våren försäkra oss om en vindstilla plats så att vi inte fryser.

Det bäst med denna solterapi är att alla kan genomföra den. Alla utom de inlåsta kan ta sig ut i solen och blotta sin hud. Detta kan genomföras redan idag och regelbundet de närmsta dagarna och det kommer att ha en enorm effekt på vår kollektiva hälsa. Alla Covidfall kommer inte att försvinna, men med säkerhet tillräckligt många för att trycket på vården kommer att minska redan inom några veckor. Att inte politiker, myndigheter, vården och medierna sätter igång med en solkampanj är inget annat än skamligt Det är ett förräderi från den myndighet som kallar sig Folkhälsomyndigheten. Inte en enda rad finns på dess hemsida om Solens roll för vår hälsa i allmänhet och immunförsvaret i synnerhet. Inte en rad om hur vi med hjälp av solen skapar vårt eget D-vitamin till noll och ingen kostnad.
När inte ens folkhälsomyndigheten skriver en enda rad om detta centrala för vår folkhälsa så återstår bara att lita till medborgarnas goda omdöme. Det är på er alla det kommer att hänga. Och det är så enkelt att det inte riktigt går att förstå. Det är bara att gå ut och vända upp din nakna hud ut mot solen.
admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


One Response

  1. Janne skriver:

    Bra att ni skriver detta. Har själv under lång tid tagit D-vitamin, zink o kalcium som kosttillskott. Jag träffar mycket folk i mitt arbete o jag har ännu inte fått några som helst symtom på corvid 19. Tror på att ,vi när det blir lite varmare , så kan vi exponera oss lite mer i solen oxå för att tillföra extra B-vitamin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *