Folkstyret

Bara bärgning duger.

5 okt , 2020  

De politiska operatörerna är åter i färd med att försöka täta ett hål i den svenska skutans vattenlinje. Det är samma galna gäng som försökte placera statsministermordet i det runda arkivet för tid och evighet. Den politiska klassen är i stort behov av att sopa igen spåren av sin framfart. Karolin Krok vars ställningstagande i etiska rådet var en förutsättning för att Estonia inte bärgades, ventilerar nu sin ånger. Hon har haft 25 år på sig att reflekterar, så låt inte den nödvändiga omprövningen återigen bli ett havsverk. Den politiska striden just nu står om vi skall få en ordentlig uppgörelse med de årtionden av mörkläggning som varit, om vi en gång för alla skall gå till Östersjöns botten för att lösa problemen, eller om de nya filmerna som beskriver ett hål i vattenlinjen skall användas för att konstruera en ny teori av vad som hände Estonia. Dvs en upprepning på temat som Chalmers genomförde för att mörklägga vad som verkligen hände.

Redan när Chalmers presenterade sin rapport var kritiken av deras slutsatser omfattande. Det intressanta är att hålet som nu visas på film ger kritikerna av Chalmers rätt. Deras huvudpoäng var att endast ett hål i Estonias skrov kunde förklara det mycket snabba sjunkförloppet.  Men samtidigt leder upptäckten av det nya hålet till än fler frågor. Stefan Torssell skriver på sin Facebooksida:

Det hål som Henrik Evertsson har hittat är ett nytt hål.
Hål nummer ett är det hål som Jutta Rabe hittade för nästan 20 år sedan.

Varför hittade inte Evertsson Rabes hål och varför hittade inte Rabe Evertssons hål?

Vad är på gång?
Och tidigare smärtsamma bilder flimrade förbi vad som verkligen hände olycksnatten och känslan kom över mig av all den ondska som våra makthavare bär på och all den ondska som de är kapabla till.
Som en smäll i solarplexus fick jag plötsligt ont i magen. Obehaget sköt upp i tinningarna och upp i bröstkorgen.
Jag ville inte ringa någon och besvära.
Det är många människor nu som går igenom värre saker.
Kommer det att var möjligt att få fram sanningen utan att Estonia bärgas? Ja, det kanske går, men det förutsätter att det finns krafter i ledningen för en ny utredning som verkligen är intresserad av att gå till botten med problemet. Våra erfarenheter av utrednings-Sverige borde få varningsklockor att dåna. Att bärga Estonia kommer däremot att sätta ett effektivt stopp för all mörkläggning som hittills bedrivits och som tänkas kan.

Det är inte endast Karolin Krok som kräver att frågan utreds. Kent Härstedt är den sosse som är den främste auktoriteten, som var en av de överlevande, han kräver en oberoende utredning. De som idag fäster sin tillit till alternativa röster på nätet är väl informerade om hur mörkläggningen sett ut under de 26 år som varit.

Mycket kommer nu att handla om Hålen i skrovet. Att sanningen nu dragits upp över vattenlinjen är på tiden, redan för sju år sedan gavs boken The Hole ut, så sanningens ljus är inget svenska medier kan skryta med som sin bragd. Hål i Estonias skrov är från och med nu fastbränd i våra minnen. Vad Ann Louise Eksborg en av de operativa mörkläggarna av Estoniakatastrofen har att vänta för efterräkningar finns inte ens som tanke i det korrumperade Myndighetssverige. Hon satte sitt namn under JAIC:s slutrapport, som ogenerat slog fast att: “the hull and suberstructure were undamaded”. Redan som rättschef på försvarsdepartementet var hon inblandad i mörkläggningarna av försvarets smugglingen av militär teknologi från sammanbrottets Sovjet.

För er som tror att allt kommer att redas upp genom en ny utredning rekommenderas Stefan Torssells bok som redan i titeln visar att det är “Svenska statens haveri”. För att göra upp med denna byråkratis hierarki av lögner krävs en symbolhandling av monumentala mått. Estonia måste bärgas. Inget mindre än en revolution behövs för att tvinga fram något sådant.

admin@klyvnandenstid.se
Evert Larsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *