bojort2

Klyvnades tid

Tala sanning

11 nov , 2018  

Till Per Öhman som i en insändare i Nya Kristinehamnsposten(NKP), påstår att SD är bruna och har fascistiska ambitioner.

Demokrati förutsätter att man respekterar varandras ståndpunkter, inte tillskriva andra egenskaper de inte har. Per Öhman bryter denna enkla princip och beskriver SD i termer som strider mot deras ord och handlingar. SD är EU-kritiska och de är mot invandring och önskar en folkomröstning om båda. De är motståndare till den mångkultur som skrivits in i grundlagen utan folkets vetskap och möjligheter att säga sin mening.

Det går att vara oense med detta utan att måla f*n på väggen. Men tyvärr är PÖ inte ensam om att stämpla SD som bruna rasister. S,V,Mp,L,C har gjort det till strategi för att förhindra att De som röstat på SD skall kunna ingå i regeringsunderlag.  Tilltaget har namnet DÖ, vars kalla hand nu vilar över Sveriges politiska liv.

Är det en bjälke i eget öga som gör att Per Öhman inte kan se? Du påstår att SD vill göra Sverige till en enpartistat. Det finns inget stöd för det påståendet i SD:s program. Den anklagelsen stämmer på V som i sitt program anger marxism, den kommunistiska rörelsens ideologi, som sin inspiration. Det är en ideologi som håller vänstern kvar i klasshat, revolutionsromantik, våldsdyrkan och totalitära förhållningssätt, alltså en del av våldsbejakande extremism.

Carl Rogers en av 1900-talets stora psykoterapeuter gav följande råd då tvister uppstod i en grupp. “Sluta diskutera för en stund och inför följande regel: Varje person får föra sin talan först efter det att han korrekt har upprepat  den föregående talarens tankar och uppfattningar på ett sätt som denne är nöjd med”. Källa Jordan B. Petersons bok; Tolv livsregler, ett motgift till kaos.

Hur långt skall det gå innan talmannen med svenska folket i ryggen placerar partiledarna i terapi.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *