Folkstyret

DÖ-valet; Annie vs Jimmie

9 sep , 2018  

Denna valdag är historisk och SVT har lyckats att göra det extra tydligt genom att trampa på Jimmie Åkesson. Det är verkligen ett ödets ironi att dessa politiska korrekta aktivister vid sämsta tänkbara tillfälle faller på eget grepp. Att nu Jimmie Åkesson görs sig ytterst närvarande genom sin frånvaro passar naturligtvis JÅ utmärkt, det är ju den rollen som medierna ständigt tilldelat SD genom att prata om dom på skvaller och mobbarmanér istället för med dom. Nu får aktivisterna på SVT betalt av Jimmie Åkesson, och vi är många som kommer att göra gemensam sak. Det är ännu fler som nu borde passa på att som folk ge igen mot hela medieetablissemanget som varit allt annat än balanserade och opartiska. Ge igen mot hela den politiska elit i De Övriga DÖ-partierna för vilka demokratin skaver som en tagelskjorta. Kära svenska folk missa inte detta tillfälle att leda Dö-partierna ut ur den återvändsgränd de placerat sig i, det kommer inte åter, aldrig någonsin har de politiska valen stått så tydligt och klart. För att ge valet ett sken av att regeringsmakten står på spel drivs ett spel som vi trots allt behöver ägna några raders reflektion.

 Göran Persson anser att Ulf Kristersson(M) skall pröva att regera tillsammans med SD. Persson ger ett råd som om inte DÖ fanns. De Övriga partierna har där lovat att inte ge SD ett finger.  Regeringsbildandet kommer därför att handla om att få ihop en regering utan SD. Det kommer inte att bli enkelt. Redan på 2014 års resultat krävdes ett  övergrepp på demokratins spelregler. Nu kommer SD att bli betydligt större. Kommer de att fördubblas även detta val så kommer de med stor sannolikhet att bli största parti.  Hur högt väljarna orkar lyfta SD är valets huvudfråga, det kommer att vara utslagsgivande.

Vad kommer att hända om SD blir störst? Kommer M då att bilda regering tillsammans med SD som Persson tror. Nej!! DÖ förbjuder lösningen, och Kristersson har varit glasklar i frågan. Ett samregerande mellan M och SD är en önskedröm inom de rödgröna för att upprätthålla sin politiska kuliss, att allt handlar om kampen mellan moderater och socialdemokrater. Moderaterna motsätter sig denna lösning trots att 75% av deras väljare vill samarbeta med SD.

Hur stor måste SD bli för att tvinga M till samarbete? Funderar vi lite på saken så förstår vi att det behövs ett valresultat som överraskar även de som är optimister bland SD:are. Ett SD på över 30% skulle kanske vara tillräckligt omskakande, vilket tyvärr inte är troligt

Den första reaktionen på ett stort SD är att Allians och de rödgröna kommer att närma sig varandra, dom kommer att söka tröst i varandras nederlag, dom kommer att tryckas samman för att enligt DÖ klara utmaningen från SD. Ett samgående  mellan S och M bryter inte mot DÖ, utan avgörs av hur framgångsrikt SD blir. Dess starkare SD dess troligare är ett samgående. Många skulle betala stort för den exakta siffran, men det är det ingen som kommer att leverera. Det finns så mycket som kommer att spela in. Det kan räcka med ytterligare ett terrordåd för att den politiska spelplanen skall vändas upp och ner. För att S- och M-väljare skall hålla sig i skinnet måste faran och syndabocken SD blåsas upp än mer. Retoriken mot SD kommer att bli än värre och medierna kommer tjänstvilligt att ställa upp i brunsmetning och svartmålning.

Valresultat kommer troligen att vara lite mer svenskt lagom. Vad kommer att spela in?

Det är möjligt att de rödgröna blir största block. Då kommer Löfven att vilja sitta kvar, men han kommer då att röstas bort av Alliansen och SD tillsammans. Alliansen bildar regering och måste nu luta sig åt antingen Åkesson eller Löfven. Det är inte troligt att SD får tillräckligt i politiskt utbyte för att godkänna Kristersson som statsminister, det kommer Lööw eller Björklund att sätta stopp för, som också har DÖ att falla tillbaka på. Att rent sakligt tillfredsställa Löfven är naturligtvis enklare för Alliansbröderna. Men kan Löfven klara av de spänningar som skulle utvecklas inom S? Kommer han orka med att försvara att inte ta strid mot alla tuffa beslut som kommer de närmast åren på grund av en misskött ekonomi och invandringspolitik. Har han skrämt upp sina anhängare tillräckligt mycket med nazistämpeln för att anhängarna skall sitta fint, som falsk opposition.

Skulle en annan statsminister för Alliansen på något sätt underlätt för den att passera riksdagsordningens nålsöga av acceptans. Annie Lööw har lanserats som ett alternativ av de stora mediehusen, bl.a. för att hon är tydligare mot SD, för att Annie är ett tydligare DÖ-ledarskap. Annie Lööw talar gärna om “tydligt ledarskap” och fyller  sina lungor för att artikulera det. Att hon dessutom har förankring i den internationell finanseliten genom Bilderberger-gruppen lär inte minska hennes självförtroende. För att sätta detta alternativ riktigt hårt så ordnande Expressen en sista duell mellan Annie Lööw och Jimmie Åkesson, på sen Lördagskväll. Hur många kommer att fångas av tanken att det viktigaste valet på årtionden står mellan Annie eller Jimmie när de vaknar söndagen den 9 september, och hur kommer detta att påverka valet? Vilka förutsättningar har en ministär på denna brygd att accepteras av de rödgröna? Tur för Alliansen att S röstunderlag troligtvis kommer att räcka, vilket gör att Mp och V kan lämnas utanför.

Åkesson och Lööw förkroppsligar på flera sätt den politiska huvudmotsättningen i Sverige. Feminismens uppdelning i kvinna mot man, i globalism mot nationalism, tradition mot revolution, för och emot EU-Nato.

För att komma undan SD:s krav på inflytande måste Lööw som statsminister föra en S-vänlig politik. C får statsministerposten i utbyte mot att ge upp delar av sin “humanistiska” invandringspolitik. En rokad som passar Annies personliga profilering, Annie Lööw som tar ansvaret för att SD stängs ute från inflytande. S är denna lösnings svagaste länk. Det kommer att vara ytterligt påfrestande för maktpartiet socialdemokraterna att sitta fint inför Annie Lööw. Även för S blir det viktigt att i DÖ:s anda sätta fokus på det viktiga att hålla SD på plats.

Vad skall man då dra för slutsatser nu då endast några timmar återstår innan valunorna plockas bort och dess innehålla kablas ut i akt och mening att lysa upp vår framtid.

Detta val är ett val helt i skuggan av DÖ, som lagt en dödens filt över demokratin, som hårt reglerat möjligheterna för att forma en regering. Det enda sättet att markera mot denna dödens pakt för demokratin är att rösta på SD.

admin@klyvnadenstid.se
Evert LarssonvintersolståndetVinter


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *