bojort2

Politik

Kräv ansvar

18 okt , 2017  

Enligt NKP(Nya Kristinehamnsposten) 18 oktober har  Kristinehamns politiker kommit fram till att det är “Brist på sysselsättning” som ligger bakom upplopp och förstörelse i centrum. Lokaltidningen håller med, ställer inga frågor utan sätter “poängen” stort i rubriken. Saknar ansvariga numer moralisk auktoritet, har de förlorat förmågan att sätta ansvar i förgrunden för våra relationer. Eller är det så att vi i politikernas kyrka inte längre är medborgare, utan “kunder”, som endast värderas i skatte- och bidragsflöden, förklätt i frikostigt formulerade mänskliga rättigheter, men inga skyldigheter. 

Eller är detta möjligen journalistkårens bidrag till att utöka den fackliga arsenalen av förstörelsevapen? Är det en försåtlig vink till fattigpensionärer om hur de skall visa att de finns? Vilket bidrag tycker politiker och medier “bristande sysselsättning” är för alla föräldrar som dagligen sliter med att försöka dunka lite vett i den nya generationens arma skallar.

Har moral blivit så “omodernt” att vi inte längre har förmåga att förbanna kriminellt beteende. När ett politiskt system inte längre reagerar mot kriminalitet, har redan klockorna börjat ljuda för det välfärdssystem som är dess resurskrävande och därmed sårbara grund.

Istället för att låta polis och myndigheter agera kraftfullt mot de fåtal element det handlar om, ställs hela samhället om för att anpassa sig efter deras sjuka beteende. Isolera dessa medborgare från sina sociala nätverk, ända till dess de kommer på bättre tankar. Har de inte svenskt medborgarskap så borde dom utvisas.

Kom nu inte och säg att ni inte vet vilka det är som står för dessa vidrigheter. Skulle det vara så,  finns bara en uppgift. Ta reda på det.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *