Klyvnades tid

Stenar mot polis är början till slutet.

1 nov , 2016  

Israa Shakir har satt ord på sin oro över ett hårdnande politiskt klimat. Jag tror också att det är viktigt att olika syn på vad som händer med vårt samhälle kommer fram. På några få årtionden har Sverige blivit mångkulturellt. Det är den största förändringen som hänt under överskådlig tid. Det är denna mångfald som nu ställer till det, och som du reagerar mot. Samtidigt är du för att Sverige skall fortsätta en “generös invandringspolitik”. “Allas lika värde” står alla för, samtidigt menar du att “jag som invandrare, har mer rätt att säga vem som är rasist“. Vad skall du med den fördelen till? Använder du det som ett politiskt medel för att få svenskar att flytta på sig?  Det är ju också så den har använts för att stoppa kritik mot massinvandring. Du efterlyste en lite tuffare attityd, jag tror också att luften behöver rensas.

Sedan fyra år tillbaka anser jag att Sverige helt skall stänga sina gränser eftersom våra politiker inte klarar av att hantera situationen. Tidigare trodde jag att bara alla har arbete så kommer det att ordna sig. Det var en mycket naiv inställning. Politikerna har överlåtit penningskapandet till de privata bankerna. De har därmed inte längre kontroll över ekonomi, arbetslöshet och bostadsbyggande. Men detta handlar inte bara om ekonomi.

Under hela mitt vuxna liv har jag ansett att kristendomen varit jordens farligaste religion, vilket jag också gett uttryck för på olika vis. Ingen har någonsin kallat mig kristofob av den anledningen. Numer har också jag tvingats lära mig vad Islam är, till hjälp har jag inte minst den arabiske poeten Adonis, som lärt mig att Islam är värre. För min kritik mot Islam kallas jag islamofob. På nätet kan jag ta del av hur kritiker av Islam stoppas på ett universitet av en muslimsk mobb. Kritiker av Islam utsätts för dödshot.

Domarringen borde göras till en symbol för Sverige, som en bekräftelse på att vi förstår att värna något av det viktigaste i vår utveckling, att vi under århundraden, genom ting och landskapslagar utvecklat ett fredligt system att hantera våra konflikter. Ett rättssystem som står över ätter, klaner och familjeintressen. Parallella samhällen hotar nu detta rättssystem. Den tolerans som de flesta förstår måste visas vår omgivning vilar ytterst på att vi vet att denna rättsordning fungerar, den är en förutsättning för den tillit vi utvecklat. Genom detta rättssystem kan även “allas lika värde” bli något mer än en politisk slagdänga.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson

books


2 Responses

 1. Gunnar Thorell skriver:

  Se gärna “OJ. Made in America” . På SVT play.
  Visar hur orimligt korrumperat samhället blivit. Både rättssystem o politiken manipulerar och endast ljuger, genom de motsättningar som finns mellan etniska grupper.
  Frågan man ställer sig är – kan solidaritet existera mellan skilda etniska kulturer?
  Viktigt dock, att inse, är att mångkulturen tvingats fram genom slaveri, krig och inbördeskrig.

 2. Evert Larsson skriver:

  Nya Kristinehamnsposten censurerar insändare utan att meddela skribenten.
  Det gäller länkade artikel som gjorts uddlös genom strykningar och ändringar.
  För det första så har rubriken ändrats från
  “Stenar mot polis är början till slutet” till “Mångfalden ställer till det”.
  Följande:

  ”Allas lika värde” står alla för, samtidigt menar du att ”jag som invandrare, har mer rätt att säga vem som är rasist”. Vad skall du med den fördelen till? Använder du det som ett politiskt medel för att få svenskar att flytta på sig?

  hade ändrats till

  ”Allas lika värde” står alla för, samtidigt menar du att ”jag som invandrare, har mer rätt att säga vem som är rasist”. Vad skall du med den fördelen till? Använder du det som ett politiskt medel?

  Följande

  För min kritik mot Islam kallas jag islamofob. På nätet kan jag ta del av hur kritiker av Islam stoppas på ett universitet av en muslimsk mobb. Kritiker av Islam utsätts för dödshot.

  ändrades till

  För min kritik mot Islam kallas jag islamofob. På nätet kan jag ta del av hur kritiker av Islam stoppas och utsätts för hot.

  Det är möjligt att redaktionen anser att det är fritt att ändra i insänt under pseudonym. Det är inte min uppfattning. Jag har hittills skrivit med mitt namn. Eftersom det fanns ytterligare en Evert Larsson i Kristinehamn tillfrågades jag om jag vill ändra min underskrift. Jag valde då att sätt underskriften till namnet på min hemsida, Klyvnadens tid. Tydligen måste man skriva med namn för att texten skall anses ha koppling till skribent?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *