Klyvnades tid

Vad vill SVT?

2 okt , 2016  

Massinvandring polariserar och sätter spår, SVT skakas om, Det svenska folkets förväntningar på en opartisk och objektiv nyhetsbevakning har hamnat i konflikt med elitens mångkulturella projekt. Janne Josefsson strider för att viktiga frågor som invandringen skall få en opartisk bevakning. Tidigare chefen  Mikael Olsson Al Salfandi(MO) går in i striden för att räta upp SVT:s politiska linje. Men frågan är om han inte istället undergräver SVT:s trovärdighet.

Mikael Olsson fyller lungorna och tar sats:

Som varande den som en gång i tiden gav Janne Josefssonen fast tjänst på SVT är det för mig en gåta att han och en annan erfaren journalist invänder när någon (Helin) hävdar att åsiktsredovisning inte duger när den politiska retoriken är full av lögner, förvanskningar och felaktigheter. En retorik som enbart syftar till att stärka en främlingsfientlig opinion.

Kan en journalist med denna verklighetsuppfattning över huvud taget verka som journalist inom Public Service? Han talar här om lögner som om de vore allmänt kända av Aftonbladets läsekrets, dvs Sveriges folk. Trots att ingen granskning av Nya Tiders innehåll har gjorts och inga lögner presenterats. Svenska folket har ingen aning om vad MO talar om. Om nu Nya Tider är de avskyvärda nazister som MO, “Vänster” och kulturelit påstår så borde frågan enkelt kunna visas genom att släpa fram Nya Tider fram till en mikrofon och ställa dem till svars. Har inte Public Service anställda som klarar det? Att de i den första drabbningen använde sig av Henrik Arnstad tyder på att det finns problem vad gäller kompetensen. Han är visserligen en person som inte drar sig för att kalla sin motståndare för nazist, men att det inte räcker speciellt långt inför en vaken publik borde inte ha varit så svårt att räkna ut.

I efterhand har hela mediahuset blivit medvetna om problemet. Vad har då den gamle chefen, MO, att erbjuda, jo ängsliga formuleringar för att slippa ta de nödvändiga diskussionerna:

Josefsson och Nylander tycks inte beredda att diskutera den fara som Helin varnar för: att slapp, lättköpt åsiktsredovisning i direktsända debatter skapar tribuner för demagoger som med falska argument vill sprida xenofobiska attityder. Då blir debatter där journalister bara fördelar ordet och inte griper in och korrigerar fakta och retorik till hot mot demokratin.

Men mötet mellan Henrik Arnstad och Varvra Suc var ju ingen debatt eftersom Arnstad vägrade ställa upp på att diskutera med en “nazist”. SVT:s problem hittills är alltså att de istället för att ta det fulla ansvaret för sin verksamhet litar till åsiktsmaskiner som saknar auktoritet hos andra än en liten klick i åsiktsgemenskapen, och som när de ställs att leverera inte har annat än invektiv att komma med. Arnstad visade sig lika illa påläst om Nya Tider som Mikael Olsson.

För att göra sin sak tydlig tar Mikael Olsson ytterligare ett exempel på ett misslyckande av SVT:

Där tilläts Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, att vräka ur sig att ”när det handlar om säkerheten för Sveriges medborgare … ni släppte in tiotusentals potentiella sexualförbrytare och terrorister som inte hade giltiga ID-handligar …”. Detta grovt förenklade och fientliga perspektiv på människor på flykt trummas in än en gång. Okommenterat. I direktsändning. På bästa sändningstid.

Så här ser de “lögner” ut som sprider “xenofobiska attityder”,  som smittar ner ett oskyldigt folk som bara hoppas på att få hjälpa till vid nästa stora våg av “flyktingar” till Sverige, kanske inte 100% träff. Hur ser då det verkliga problemet ut i det valda exemplet. Problemet är inte att det är lögn, eftersom det ligger nära sanningen som lever i de svenska köken. Problemet är inte heller att saker sägs är sant.  Nyheter som stöder detta är vardagsmat för Sveriges folk. Problemet är naturligtvis att det är fel person som får stå och tala om hur det ligger till, vilket stärker detta parti och deras band med allt större dela av Sveriges folk. Varför är då detta ett problem? Detta är naturligtvis ständigt en konsekvens av all nyhetsförmedling, det handlar väl bara om att strö gracerna i enlighet med balans och opartiskhet.

Problemet är SVT:s eget och det är detta:

Det är skillnad på, precis som Helin säger, att bjuda upp till debatt om exempelvis bostäder och att oförberett släppa fram de som vill svartmåla människor av annat ursprung och/eller tro.

Så banal är SVT:s politiska agenda. Så här ser munkavleparagrafen, vilken gör all problematisering av annat än vita, heterosexulla  män förbjudet, ut. Årtionden av skambeläggande av av kritik mot invandrare för att vara rasistisk och främlingsfientlig har gjort det så här enkelt för SVT att konstruera sin politiska dagordning.  Samma sak gäller kritik av Islam. Kristendom går mycket väl att håna, men varje steg i den riktningen då det gäller Islam är Islamofobi. Män kan göras till ett kollektiv av kvinnomisshandlare, men benämn en hora för att vara en hora och du är rökt. Att öppna våra gränser för massinvandring med stora problem som följd, så ser en politik som skapar främlingsfientlighet och rasism ut, men det är bara de som kritiserar den som i SVT:s värld tilldelas rasistkortet. När unga muslimska män som uppfostrats med föreställningar att obeslöjade  kvinnor är orena begår sexuella övergrepp får det inte kritiseras med hänvisning till munkavleparagrafen. När invandrarungdomar tar över förorterna och upprättar sin shariapraktik så skall det tystas ner av samma skäl. Listan kan göras hur lång som helst.

I takt med att Sverige faller sönder så kommer motståndet mot SVT:s mörkläggning av verkligheten att tillta. Den politiska eliten tror kanske att om de tjänar det internationella kapitalet, deras banker och frihandelssystem, så kommer allt att ordna sig. Krisar det till sig så kommer pengarna till undsättning, som under den senaste flyktingkrisen, då ekonomin plötsligt blev så väldigt mycket bättre när “flyktingarna” vällde in över våra gränser . Men detta handlar inte bara om en ekonomisk globalisering, den har nu gått in i en politisk fas där allt som skapats i skydd av våra gränser är under attack. Det gäller allt, vårt språk, vår kultur och vårt sätt att leva, och massinvandring är ett av denna världselits viktigaste verktyg.

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *