bojort2

Politik

Vad hotar demokratin?

10 aug , 2016  

Kristinehamnsposten10/8 -16, har reagerat på SD:s förslag att stärka Sveriges kontroll av asylsökande. Detta samtidigt som bilar under natten lyst upp natthimlen runt om Sverige. Punkt!!!
Ja, vad mer behöver sägas?
Jo, det behövs ett allvarligt samtal om hoten mot demokrati och Sveriges suveränitet som är dess förutsättning. Sverige har hamnat i en situation av socialt sönderfall, för att värja sig har riksdagen satt ett tvärstopp för den “generösa flyktingpolitiken”, samtidigt fortsätter medierna att propagera för fri rörlighet, dvs i praktiken för en hantering av asylrätten som syftar till fri invandring. Sveriges folk reagerar, men det kommer sällan längre än mellan hemmets skål och vägg, vilket är tecken på en dåligt fungerande demokrati. Om massinvandringen är symtomet, vad är det för ekonomiska och politiska krafter som rör sig i bakgrunden, vilka är det som har intresse av krig, folkfördrivningar och flyktingströmmar?

Brexit har satt situationen i blixtbelysning. Det är ingen tillfällighet att det är Europas äldsta demokrati som satt ner foten, det var även deras parlament som satte stopp för Obamas förslag att bomba Syrien sönder och samman 2013 och som nu har den politiska kraften att ställa ansvariga för kriget i Irak 2003 till ansvar. Vad vi upplever är det stora bakslaget för den politiska globalisering som i vår del av världen stavas EU. Den helt avgörande anledningen till EU:s misslyckande är just avsaknaden av demokrati eftersom makten inte ligger i de folkvaldas händer utan i dess enorma byråkratis, till vilka f.f.a. storföretagens lobbyister har tillgång. När stora ekonomiska intressen får tillgång till den lagstiftande byråkratins slutna rum breder korruptionen ut sig, ingen hälsosam miljö för ett fritt näringsliv som i sig samtidigt är den ekonomiska grunden för demokratin som vi känner den.

Sveriges sammanhållning och suveränitet och därmed demokratin är hotad av massinvandring och EU. Allt har en historia som finns anledning att sätta namn på. Tillsammans med EU-byråkrater är Soros det mest talande, han bidrog genom spekulationer att utlösa finanskrisen på 90-talet, idag investerar han i Europas sönderfall genom satsningar i flyktingströmmar.

Evert Larsson
admin@klyvnadenstid.se

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.