Politik

Vad en höna kan ställa till

20 feb , 2016  

eller en historia om en bild. På nätet används bilder på djur för att bära fram trevnad, livslust, omtanke och kärlek, för att visa upp oss med våra varmaste egenskaper. Många gånger är det djur som står oss nära, inte så ofta som här en höna som burrar in sitt huvud i tuppens fjädrar för att hålla sig varm, och en tupp, en riktig tupp sviker inte de få roller han har i sitt liv, att skydda hönan och föra sina gener vidare. Är det möjligt att en sådan bild kan väcka anstöt, ge känslor av att vara kränkt, en numer vårdad nationalkänsla? Det är vad denna historia handlar om

Det började med en artikel som fick ett eget litet liv i ett spridningsmönster över nätet. En del av den terapi som vi nu sysslar med för att förstå och anpassa oss till en värld som förändras mycket snabbt.

Västra Hisingen tänker införa feministiskt självförsvar i grundskolan. Endast flickor får delta medan pojkarna ska få utbildning i normkritik och hur man beter sig mot flickor. Beslutet andas symbolpolitik och bidrar knappast till en mer jämställd skola, skriver bland andra Pontus Båth (M). 

Vidare i artikeln:

Det finns många frågetecken avseende detta upplägg. Flickor utbildas i feministiskt självförsvar, en kampsportsliknande försvarsteknik. Varför inte välja avvärjande teknik i stället för slagteknik?
Dessutom får pojkarna inte möjlighet till motsvarande utbildning, och detta i en skola som skall vara jämlik och lika för alla. Särskilt skall detta beaktas mot det faktum att även pojkar utsätts för våldsbrott, vilket inte skall glömmas bort.

Detta var början på ett kommentarsflöde på en Facebookvägg som börjar:

Elna:
Fast det här låter bra tycker jag. Många tjejer/kvinnor pratar om att lära sig självförsvar men kommer inte igång så det är ju bra att det ingår i skolutbildningen. Fler kommuner borde ta efter.
 Evert:
Vad skall det vara bra för? De här övningarna handlar inte om försvar utan om att klå upp varandra. Vad kommer resultatet att bli? Att tjejerna tar över killarnas beteende och använda våld vid sina uppgörelser. Det är för övrigt en utveckling som i jämställdhetens namn redan tagit fart.
Att bygga klyftor mellan män och kvinnor är ingen lösning. Tyvärr är det inte vad varken feminister och islamister anser..

Karin:
Det är bäst när båda könen får göra samma sak.

Elna:
Jag tänkte nog mer på att tjejer kan klå upp killar/män när de våldtar eller varför inte klara av att klappa upp alla mansgrisar som misshandlar sina kvinnor. Och varför kan inte kvinnan få överta männens beteende, vi lever väl i ett jämlikt samhälle (ironi!!!!).
Evert:
Ja vill ni ha rejält med stryk så finns det säkert män som ställer upp.Vi kan nog ställa upp på andra sätt om det uppskattas…
Evert Larssons foto.
Elna:
 Å tydligen var du en av grisarna….anade de!! Fuck you!!!

 
Evert:
Elna vet inte vad du har för erfarenheter….. det är ofta det som styr förståelse.Jag har aldrig ens rest en hand mot någon kvinna, har däremot fått saker kastade på mig. Däremot har jag lärt mig att försvara mig verbalt mot kvinnliga intriger.Kvinnor som ständigt tar på sig offerkofta är inte trovärdig, jag ser det som en stridslist mot män att kontrollera. Det sociala spelet mellan könen är mer komplicerat än att göra det till en fråga om manligt våld. 
Jag vill bara säga att ni också påverkar genom att göra val. Och väljer ni att föra striden fysiskt så gör ni ett misstag, och det borde inte vara så svårt att förstå.Att använda våld handlar inte om muskler och teknik f.f.a. det är en fråga om mentalitet och hormoner.Den länkade bilden tänker jag inte kommentera, med annat än om du ser den som en utmaning och hot, då kanske det är så att Islam ändå är en lösning.

 
Elna:
Vad har islam med denna länk att göra. Att kunna självförsvar som kvinna är snart ett måste för oss om man ska våga gå ensam. Detta är inget nytt. Men jag kan förstå att det kan vara svårt för en man att fatta känslan att behöva se sig om så ingen förföljer. Och som sagt det är inget nytt fenomen. Om du inte är en mansgris då skämtar man inte genom att sätta ut dylik bild.
  
Evert: 
Kvinnor är räddare än män, eller kanske rättare, försiktigare, det syns tydligt i beteendet bakom ratten, i trafiken. Män, speciellt unga är inte sällan rent dumdristiga. Det är deras brist på försiktighet som också gör dem till frekventare offer för andras våld, främst andra mäns. Som en del i våra könsroller är detta ren biologi och hormonstyrt till stor del. Men hur människor hanterar våld är också en fråga om kultur, uppfostran. Hur stor betydelsen är har under de senaste årtiondena blivit mer uppenbara, genom det nära mötet med främmande kulturer.
På P1 sändes romanen Blod rödare än rött av Arkan Assad som radioföljetong under förra hösten. Det var en orgie i våld varje mänsklig relation var reglerad med våld. Aldrig någonsin har har jag tagit del av en skildring så drypande i våldsam mänsklig förnedring.Önskar vi dra in mer våld i vårt samhälle och kultur så är nog läget utmärkt, det kan bli ett sätt att förstärka de tendenser som vi nu importerar. För kvinnor som önskar bli en del i våldskulturen så kommer inte tillfällen att saknas, det är bara att hänga på.
Kanske kommer de som tar steget att känna sig mindre rädda, kaxigare, dumdristigare, vad vet man. Men en ska tror jag mig veta det är att detta är en eftergift för det som nu kommer in, det är en del av vårt fredliga demokratiska samhälle som, går förlorat.

Eftersom jag satte ut en bild inte framförallt för att den var rolig utan för att den andades värme så är jag alltså en mansgris. Jag vet inte vad jag skall ge tillbaks med, Vi har ju inget ord som bara är ett epitet. Det som först dyker upp i tankeflödet är Feminist. Det finns exempel på feminism som landar i att alla män är mansgrisar, åtminstone det.

Vågar man skicka bilden till den applåderande publiken i länken:

Klyftan mellan män och kvinnor är djup och den har skapats av en extrem feminism. Vilken skada den kommer att ha inför de stora utmaningar vi har i Sverige det borde alla inom “vänstern” fundera på.

 

Pär Ström om diskriminering av män.

Situationen i Sverige är mycket allvarlig. Vi har ett samhälle som håller på att bokstavligen falla samman. Vi har anledning att ta detta på stort allvar och det finns ingen garanti för något folks överlevnad. Vi kan mycket  väl stå inför ett Fait Accompli.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *