Vänstern

Kjell Erikssons godska

14 sep , 2015  

Författaren och vänsteraktivisten Kjell Eriksson har sjösatt en politisk kampanj, vägledd av sin “godhet” ägnar han sig åt politiska förföljelse, byggd på lögner och personangrepp. Det som hittills kunnat spårats av hans verksamhet försiggår på Facebook. 

På folket I Bilds Facebookgrupp drar jag mig tillminnes följande replikväxling, som får bli vår startpunkt, den ägde rum i slutet av juli 2015. KE:s intresse för min person kommer inte från några intensiva diskussioner på nätet utan som det verkar som en ovilja mot mig som person..

Kjell Eriksson “See more from Evert Larsson”? Tror inte det. Vilken fjant, är det första jag tänker, det andra: vilket löjligt språk, det tredje: han har problem. Och detta oavsett vad man tycker om Jan Guillou.

Det är på denna nivå som KE fortsättningsvis har drivit sin kampanj. Den kännetecknas av personangrepp och avsaknad av saklig diskussion och argumentering.

Kjell Erikssons kampanj började med att han skickade ut ett meddelande till alla hans vänner som även fanns på min lista över FB-vänner, där han krävde att de skull spola mig, om inte så skulle han spola dem. Så här motiverar han sitt agerande i ett inlägg på sin FB-sida.

Brunrötan sprider sig!
Kolla in gruppen “Nationell vänster”, som har 217 medlemmar, de flesta tillagda av Evert Larsson, men även av Anders Ärleskog, tidigare i Nationalsocialistisk Front, nu i Svenskarnas Parti, kompis med en annan gruppmedlem, Daniel Höglund, ökänd nazist. Kolla med Wikipedia, med Expo och andra öppna källor, så förstår ni.
Här finns också annat löst folk, med mycket tveksamma böjelser, ofta aktiva i obskyra sammanhang.
Där återfinns en del av mina “vänner”. Dom ryker snart!
Kolla in gruppen! Där frodas nazirötan, ibland under täckmantel av “vänster”. Isolera packet, ja, det är pack, det finns inget annat ord. De ligger i krig mot demokratin, solidariteten och förståelsen mellan människor. Säg inte: det är kul att hålla sig informerad, jaja, det är inte så farligt, jag blev tillagd av misstag, eller nåt annat skitsnack.

För att förstå hur FB-gruppen Nationell Vänster fungerar så bör också tilläggas att i gruppen finns EXPO-medarbetaren Matias Wåg, som även deltagit i diskussioner. Som det flesta andra politiska diskussionsgrupper på Facebook så sysslar inte Nationell Vänster med någon form av politisk registrering eller efterforskningar av medlemmars organisationstillhörighet.

Detta har klargjorts tydligt i diskussioner som förts på NV på grund av att medlemmar tillhörande någon yttervänsterståndpunkt krävat att medlemmar som de pekat ut som Nazister skull eteslutas. Kring detta har även nu förts en diskussion och tydligt förklarats för Kjell Eriksson. Kommentarerna från min egen FB-sida följer här.

Kjell Eriksson 
Evert Larsson vill inte prata om gruppens medlemmar. Det förstår jag. Och varför i herrans namn skulle jag vilja diskutera med dessa bindgalna nazister och politiskt förvirrade nationella. Att de lyckas attrahera en del fd vänsterfolk förbättrar inte positionen. Jag ler, men så påminns jag om ondskan de faktiskt står för.

Mitt svar på hans FB-kommentar på min FB-sida.

Evert Larsson.
Redan de först månaderna som NV var uppe kom det vänstermänniskor som krävde att vi skulle kast ut de som de ansåg vara nazister. Nu anser Kjell Eriksson att jag är nazist och som skapare av sidan så borde jag alltså kastas ut.

Mot detta reagerade NV från början, vi för inga åsiktsregister på den här sidan. Det är inte olagligt att organisera sig i Sverige så vi har inga förpliktelser att upprätthålla på den punkten.

Detta är mycket viktigt för mig personligen eftersom jag själv utsatts för säkerhetspolisnsens registrering av vänsteaktivister, och medföljande yrkesförbud.

Det finns folk från hela det politiska spektrat på denna sida så upprätthåller vi en viktig folkrörelsetradition i att genom politiska diskussioner lösa gemensamma problem. De som har problem med detta behöver inte ägna tid åt våra diskussioner.

Följt av följande utvikning:

Evert Larsson
Som jag förklarade för dig så ägnar vi oss inte åt att registrera FB-folkets politiska åsikter eller organisationstillhörighet. Är det så att du själv ägnar dig åt sådan så skall jag be att få meddela att det är olagligt.

Jag känner inte till vad folk har för politisk hemvist och speciellt inte om de tillhör organisationer på högerkanten. Även om jag skulle känna till det så skulle jag inte bry mig av de skäl som jag tidigare angett.

Här snokar vi heller inte i personers vänstersympatier eller om de varit Stasiagenter, som princip bryr vi oss inte i vad folk tillhör för organisationer.

Frågan är då om detta på något sätt är anmärkningsvärt, är det någon som tror att FB-grupper sysslar med att registrera sina användare. Nej så är det naturligtvis inte ingen vettig människa skulle kräva något sådant av någon som är admin på FB-grupper.

Nu när Kjell Eriksson till och med har fräckheten att fortsätta sin personangrepp på min FB-sida så kan det ju vara på sin plats att du talar om i sak på vilket sätt jag är nazist och brun eller vad du nu behagar att slänga ur dig för invektiv.

Sin vana trogen svarar KE inte på vilket sätt jag skulle vara nazist eller bära på sådana böjelser genom de politiska ståndpunkter jag öppet står för på FB men även på denna blogg.

Detta är det svar som han orkar att delge

Kjell Eriksson
Evert Larsson , du uppfyller inte ens mina makabert lågt ställda förväntningar. Go natt!

I det följande talar KE stort om vikten av demokrati, men vilket ansvar han för egen del tar för att materialisera den ser vi här är lika med noll. Min kommentar var följande.

Evert Larsson
Så här beter sig Kjell Eriksson när det kommer till att diskutera i sak. Det är uppenbart att KE har mycket svårt med verkligheten, det kommer liksom inga argument, inte en sammanhållen tanke. Jag tror det vore bäst för alla om han i fortsättningen sysslade med sina fantasier där de kan komma till användning, i romanerna och deckarintrigernas påhittade värld.

Kjell Eriksson är en sådan upphöjd och ren och ädel människa som tydligen är begåvad med egenskapen att skilja gott från ont och för den skull inte behöver argumentera i sak.

”Jag ler, men så påminns jag om ondskan de faktiskt står för.”

Det är tydligt att han kring denna djupt odemokratiska inställning också samlat en grupp som skränar med. I det senaste inlägget fortsätter KE på den inslagna vägen, med frånvaro av sakliga diskussioner och ett regn av personangrepp.

Nu drar jag eld på mig. Halv- och helrassarna i Nationell Vänster, som gärna kamperar ihop med Svenskarnas Parti och SDare, är på krigsstigen. Det är bra. Den fighten tar jag gärna. Sen finns en svans av gamla vänstermänniskor som nu flöjtar på rösten i sin upprördhet över att jag hänger ut deras sällskap. Men ställ frågan: vill någon vettig människa vara med i samma FB-grupp som ökända nazister? Isolera dom, det är det enda rätta. Sjävfallet ska de ha rätt att uttrycka sig i tal och skrift, men ägna tid åt dom, bereda plats på bloggar, sällan. Nej, låt dom samlas i sina skrymslen.

Självfallet skall de ha rätt att utrycka sig i tal och skrift” säger KE. Ett mer hycklande uttalande är det svårt att tänka sig. Det är uppenbart att KE gör allt som står i hans makt för att det inte skall bli ett samtal över huvud taget. Att det finns en FB-grupp där så sker upprör honom till den grad att han bryter ut. ”Kolla in gruppen! Där frodas nazirötan, ibland under täckmantel av “vänster”. Isolera packet, ja, det är pack, det finns inget annat ord. Alla medlemmar i Nationell Vänster utdöms på ett bräde som nazister och halvnazister utan att KE bevisar sin ståndpunkt med ett enda sakargument eller diskussioner som visar att han har rätt.

KE:s kampanj började med att han hotade de som bland hans FB-vänner också var mina skulle avskiljas från hans vänskara om de inte kastade ut mig. Genom detta vänder sig KE mot en praxis på Facebook att ha en mycket vid syn på vänskap för att underlätta kommunikation och meningsutbyte. Många inklusive mig söker vänskap med personer från alla håll för att på ett enkelt sätt kunna ta del av de diskussioner de för på nätet. På samma generösa vis godkänner jag alltid vänskapsförfrågningar om det inte uppenbart gäller kontakter som kan misstänkas sikta på att leda i kriminell riktning. KE vill använda FB-vänskapen som ett maktmedel att gruppera människor i enlighet med sina egna indelningar, och hans bevekelsegrunder vi måste gissa oss till eftersom han vägrar diskutera sina bedömningar i sak. Sandlådamobbningen, att tvinga andra att avsluta sin FB-vänskaper måste med kraft tillbakavisas. Det är ett hot mot FB som socialt nätverk och för att bygga personlig vänskap – som vänskap alltid är – över alla slags gränser.

Hur illa detta blir visar sig i KE:s ovilja att föra sakliga diskussioner. De som idag är hans vänner måste själv förstå vilket farligt liv de lever. De kan utan någon saklig motivering hängas ut som nazist och halvnazist bara för att KE tydligen älskar att ge luft åt sina politiska fantasier och fobier. Så här enkelt är det för KE att agera politisk domstol:


Den där EL tror att hans nationella”socialistiska” projekt inte genomskådas…. Jag ler, men så påminns jag om ondskan de faktiskt står för.

Hade KE läst diskussionerna på NV så skulle han upptäcka att jag inte är socialist, att jag inte kallar mig socialist eftersom det förknippas med saker som jag inte vill vara en del av, varken det som hänt till höger eller vänster. Men sak spelar ingen roll i KE:s fantasier. Finns möjligtvis en förklaring till Kjell Erikssons fullständiga haveri i hans egen personlighet. I en recension i GP skriver Monika Tunbäck-Hanson:

I Simma i mörker, en självbiografisk klassresa skriver Kjell Eriksson, mest känd för sina deckare, att han inte är någon intellektuell, och ibland oförmögen att skapa en sammanhängande tankekedja –

Det är på tid att personer som lever i Kjell Erikssons vänskapskrets börjar förstå att de riskerar att bli utsatt för hans ”godhet”. En egenskap som ger honom rätt att agera politisk domstol över enskilda och hela grupper. Det enda sättet som jag ser att råda bot på denna olyckliga utveckling är att de som fortfarande har hans öra tvingar honom in i en demokratisk tradition, till att föra sakliga diskussioner och grunda sina ställningstaganden på saklighet och argument.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *