KievNuland

Krig&Fred,Politik

Västs Balkanpolitik

20 feb , 2014  

Västs Balkanpolitik, sliter Ukraina i stycken.
Västvärldens diplomatiska och politiska aktiviteter för att understödja våldamma strider på Kievs gator har pågått konternuerligt och öppet under månader. På bilden är det  “US Assistant Secretary of State” Vitcoria Nuland som på plats uppmuntrar “de fredliga demonstranter” eller kanske riktigare, de stridande enheterna med ett leende och energirika kakor.
Nu var inte Occupy Wall Streetdemonstranterna beväpnande, men trots allt sågs ingen kinesisk eller rysk diplomat som på lett liknande sätt blandade sig i USA:s inre angelägenheter som nu här på bilden, USA öppet griper in i Ukrainas.

Kievs gator är idag en krigszon med utbrända bilar, brinnande bildäck, beväpnande demonstranter som inte drar sig för att döda. Dessa demonstrationer är inte längre fredliga och har inte varit det på månader men ändå får de stöd och beskrivs av väst politiker som fredliga och därmed demokratiskt KievManGunlegitima demonstrationer.

När fredliga demonstranter skjuts och misshandlas i dagens Sydeuropa så tillåts det inte krypa genom den offentliga media slöjan, men vad gäller Kiev och Ukraina beskriver media våldsamma nazister som skjuter på poliser som fredliga demonstranter. Vad är syftet med denna västs politik mot ett nära grannland?

Är inte händelseutvecklingen på Balkan tillräckligt nära i tid för att vi skall se vad som håller på att ske? Istället för att verka för fred på Kievs gator agerar nu västs inklusive de svenska medierna som påhejare till fortsatta strider mot Ukrainas ordningsmakt. Inget land kan och får inte acceptera organiserad kriminalitet i form av krigförande nazister på sina gator. Det är detta som hela Sveriges riksdag under sina diskussioner om utrikespolitik understödde. Twittraren Carl Bildt likaledes utrikesminister lägger hela skulden på Ukrainas politisk ledning, och hela den svenska politiska eliten ställer sig bakom.

I bakgrunden finns en ekonomisk verklighet som sätter gränser för politisk utveckling, om detta finns en mer saklig diskussion på våra mediers ekonomisidor vilka ställer det västliga agerandet i stark kontrast.
Följande är en kort beskrivning i dagens SVD:

“Ukraina balanserar på randen till konkurs och väntar just nu på nästa åtgärd i ett stort räddningspaket från Ryssland, värderat till 15 miljarder USA-dollar. Men obligationsköpet på 2 miljarder dollar har försenats till fredagen på grund av “tekniska problem”, uppger en regeringskälla i Ukraina för Reuters.
Ryssland planerar inte att ställa in den andra utbetalningen i räddningspaketet, men situationen i Ukraina måste normaliseras först, säger Dmitrij Peskov, president Vladimir Putins talesman, enligt nyhetsbyrån Ria.

De nuvarande protesterna i Ukraina tog fart efter att president Viktor Janukovytj avvisade ett handelsavtal med EU till förmån för stärkta relationer med Ryssland.
Protesterna har drabbat Ukrainas redan högt skuldsatta ekonomi och dränerat centralbanken på utländska valutareserver. Att Ryssland stödjer Ukraina ekonomiskt, samtidigt som demonstranterna vill att Ukraina närmar sig EU, är ett dilemma.
– Vi är oroliga över att de olika aktörernas intressen är väldigt svåra att få ihop. Om gatan vinner finns det inga pengar från Ryssland. Om Ryssland vinner fortsätter gatan att vara aktiv, sade Graham Stock, vid Bluebay Asset Management, på ett investerarmöte.
Priset som långivare får betala för att försäkra sig mot inställda betalningar i Ukraina steg på onsdagen till den högsta nivån sedan 2009. Bedömare ser en risk för att den finansiella oron i Ukraina sprider sig till grannländerna och även försämrar förtroendet för tillväxtländer generellt. Ukrainas valuta, hryvnan, försvagades i går och drog även med sig ungerska forinten och polska zlotyn i fallet, medan den ryska rubeln sjönk till den lägsta nivån någonsin mot euron.
EU hotar samtidigt med sanktioner, även om många EU-länder anser att risken om sanktioner skulle införas är att man då avbryter dialogen med Ukraina, samtidigt som sanktioner inte visat sig vara effektiva när det gäller Ukrainas grannland Vitryssland.”

Våra svenska politiker har tappat greppet om verkligheten och driver nu ett farligt politiskt spel med mycket höga insatser, för att inte vi skall knytas till kedjan av ansvariga för den kommande händelseutvecklingen är det dags att sänka den stödjande handen för deras politiska och krigsaktivistiska verksamhet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.