Politik

SD ♥ Elsa Widding?

31 maj , 2023  

Själv är jag inte med i SD, men jag har båda Elsa Widdings böcker om klimatet och har följt henne under några år. Därför reagerade jag med förtjusning då Elsa för drygt ett år sedan som medlem i SD hade placerats på valbara plats till riksdagen. Elsa Widdings skäl att lämna SD är tunna, vilket oundvikligen leder till spekulationer. Beslutat är dåligt av flera orsaker. Det är en seger för vänsterextremisterna i Expo och det försvagar Elsa Widdings möjligheter att agera. Det borde gått att hitta en balans mellan opinionsbildning och stretandet med politiken i parti och byråkrati.

Just för att SD visat sig ha haft rätt om konsekvenserna av invandring och om nationens betydelse för demokratins seger har de också fått fiender: individer som varit politiska motståndare och nu genom konflikten med Elsa Widding ser möjligheter att ge igen. Det är många med inflytande inom kultur och media som låst fast sig i en känslomässig aversion  mot SD. Elsa Widding är allt för viktig för att dras ner i det politiska spelet, hon förtjänar stöd för sitt mod och politiska arbete. Tyvärr söker många hellre fiender än odlar vänskap i sin politiska aktivism. Det gäller inte minst Public Service som undviker att ställa frågor i sin nyhetsförmedling och driver klimataktivism. Istället för saklighet sprids lögner som då den liberala utbildningsministern Mats Perssons sprider Expos skamliga påståenden om stöd till forsknings- och  förintelseförnekelse. Motreaktionerna från regeringskollegor hade onekligen varit befriande och ett bidrag till att sätta stopp för denna typ av smutskastning. Vad jag förstått är SD ett parti som vant sig vid att leva i en ständig hatstorm och har inrättat sig därefter. De har helt enkelt inte tid att dras med i flödet av polariserande skitprat. Där finns ju ingen plats att i sak reda ut i komplicerade frågor vilket är förutsättningen för för politikens framsteg.

Förbittring odlas och sprids nu i alla slag av medier över att SD och främst Jimmie Åkesson inte försvarat sin attackerade riksdagsledamot. Men är inte det att ropa efter en större plats än vad denna historia förtjänar? Är det inte en överreaktion att lämna SD då ingen uttalad politisk konflikt finns. När det gäller de mindre sammanhangen inom SD så finns gått om exempel på uttalade stöd för Elsa Widding trots att hon valt att lämna partiet. Riks – SD:s mediekanal – tar sig här an uppgiften. Förhoppningsvis är både SD och Elsa Widding tillräckligt professionella för att inte låta sig dras med i Expos polariseringsövningar. En återblick över relationen Elsa SD har en del att lära.

PÅ grund av sina kunskaper och sin uthållighet har Elsa Widding varit i hög grad synlig. Efter valet har hon från riksdagens talarstol skapat rubriker. Vad som hänt i jordbruksutskottet som hanterar klimatfrågan finns lite rapporterat. Elsa valde på egen begäran att stiga av från sin ordinarie plats  till en suppleant i skatteutskottet i början av 2023.  Enligt sin Youtube-kanal för att få mer tid till föreläsningar, debatter och interpellationer dvs en friare roll. Arbetet i jordbruksutskottet hade troligen kört fast, vilket inte förvånar, hårt driven av ideologi  och undergångsstämningar som klimatfrågan är. Aktivister på politikens ytterkanter som Swebbtv var snabba på att ge luft åt spekulationer och blåsa upp en konflikt mellan SD och Elsa Widding. Tyvärr så fortsätter angreppen på SD rörande Elsa Widding, inte minst aktiv är Lars Bern som i ett telefonsamtal med Mikael Willgert ges stort utrymme till ett tröttsamt osakligt tyckande. Swebbtvs raggningar på Elsa Widding kommer troligen att fortsätta.

Sedan april har denna historia växlat in på ett nytt spår. Anledningen är att Elsa Widding aktiverat sig kring frågan om vaccinkampanjen kopplad till Covid-19-pandemin. Problemet med Elsa Widdings och även min ståndpunkt är att den inte var någon valvinnare. Motstånd mot de nya vaccinteknologierna riskerade att leda till en valförlust eftersom en stor majoritet av Sveriges befolkning var en del av den masspsykos som pandemin utvecklats till. SD:s agerande under 2020-22 kännetecknades av en kritik av folkhälsomyndigheten för slapphet och var därför mer i takt med vad Sveriges folk ansåg än vad vi kritiker var. Att idag börja diskuterar mRNA-vaccinerna är inte lika infekterat som 21-22 då kampanjen för vaccinering var som hetast. Eftersom diskussionen idag främst förs bland proffs och en mindre grupp intresserade är den mindre het och polariserande eftersom den inte är kopplad till inflytande över väljare, dvs till den politiska makten. Det är riktigt dåligt av en utbildningsminister att inte bidra till att hålla den där utan tvärt om aktiverar de sämsta avarter av demagogiska knep. Är det ångest över opinionssiffror som lockar till detta desperata agerande? Trots grovheten i Expos och Mats Perssons påstående om vetenskaps- och förintelseförnekelse så är det inte konstigt om Jimmie Åkesson tvekar med att blanda sig i. Dessutom visar det sig att Elsa Widding själv är bästa dräng. Hon försvarar sig i sak på ett sätt som Jimmie Åkesson  inte har kunskaperna att göra. Men det finns naturligtvis också en gräns för vad SD:s partiledning har anledning att låta sina mer utsatta medlemmar tåla. Jag ser fram mot den dag då JÅ rensar det offentliga rummet från demagogin att använda Förintelsen som politiskt slagträ. Bäst vore naturligtvis att politiskt aktiva judar själva betackade sig för att vänner stämplas som deras fiender.

Hur kommer fortsättningen på denna historia att utveckla sig? Mycket beror på parternas ingångsvården. Elsa Widdings bristande argument för sitt avhopp från SD är ett problem. Finns det personer som på olika sätt skapat förhoppningar om vilka möjligheter rollen som en fri opinionsbildare ger, kanske för att själv dra fördel av Elsa Widdings position i riksdagen. Närmast faller då blickarna på personer kring Swebbtv. Finns någon här med tillräckligt förtroende för att nå inflytande på Elsa Widding. Här finns osäkerheter. Ett tecken på att det finns en koppling mellan Swebbtv och Elsa Widding är att Elsa Widding i ett samtal med Michael Wilgert  talar i termen vi.

Elsa Widding får nu erfarenheter av vilka möjligheter opinionsbildarrollen som politisk Vilde ger. Så länge som hon inte ger sig på SD så kommer de stora medierna att vara avvaktande. MSM:s förhoppningar om Elsa Widding i en vågmästarroll finns heller inte i sikte och för vilken fråga skulle det i så fall vara? Den dag Elsa Widding i en slags desperation överger sin politik för att få spela en personlig roll återstår för henne en gemenskap bland SD:s fiender. Att de finns och agerar i det tysta gav en enkel sökning besked om: “SD  Elsa Widding” gav som nr 6 följande träff.


Att SD är ett knapptryckarparti placeras här  som Elsa Widdings åsikt. Begreppet finns inte ens med i kommentarsfältet utan är ett rent påhitt hos sökmotorn Googles algoritmer. Att det inte är någon tillfällighet bekräftas då samma text publiceras på Swebbtv. Här är det en kommentar till Elsas artikel som möjligen kan tas som ursäkt för att påstå att Lars Berns kommentar till 100 % är värd att dela, men det finns inget stöd för i Elsa Widdings text. Så här ser hela texten ut som Google knyter till Elsa Widding.

Jag delar till 100 % Lars Berns kommentar, avseende SD:s behandling av Elsa Widding. Att bli påhoppad av sina kollegor inom Tidö-samarbetet är mycket …
Använder Googles AI för att påverka innehållet i sökresultaten? Är sökmotorerna inställda för att driva politiska agendor?
Hur fastlåst åsikterna kring Elsa Widding är vittnar reaktionerna på den anmälan som Elsa Widding lämnat in till KU mot liberalerna Persson och Pehrsson. ”Nämnda statsråd har via osanna och pejorativa uttalanden allvarligt skadat riksdagens anseende och undertecknads värdighet” skriver Elsa Widding i sin anmälan. Expressen kommenterar med att upprepa Mats Perssons påhopp som om de vore fastlagd sanning: Expressen
Hon syftar på uttalanden som gjordes efter att hon åkte på en konferens i Norge med kända vaccinmotståndare, klimatförnekare och personer som relativiserat Förintelsen.
Vad beror denna rigida reaktion ytterst på? På Elsa Widdings knytning till klimatfrågan. Den klimatalarmism som medierna – inte minst Public Service – driver tål inte att bli ifrågasatt. Det vore ytterst osannolikt att denna politiska frontlinje skulle kunna rubbas genom ett KU-förhör och mediernas bevakning av den.
admin@klyvnadenstid.se
Evert LArsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *