Klyvnades tid

Statsministern tillåts ljuga i P1.

7 apr , 2018  

I dagens Lördagsintervju i P1 påstår Stefan Löfven att. “Nu har vi lagt om migrationspolitiken, det är betydligt färre som kommer till Sverige.” Programledaren Monica Saarinen reagerar inte på den uppenbara lögnen. Inga frågor ställs, trots att statsministern ljuger det svenska folket rakt upp i ansiktet. En allt större opinion vänder sig mot Public Service partiskhet, att den speciellt då det gäller invandring besjälas av en ohöljd aktivism. Producent för programmet är My Rohwedder vilket säkerställer att inget klander kommer att utdelas. Det var hon som ertappades med att på arbetstid demonstrera mot SD:s ordförande Jimmie Åkesson. Med i reportagebilen hade hon skylten Jimmie = Rasist. Rohwedders demonstration ägde rum i juni 2017. Vad skall SVT ha en politisk aktivist till under ett valår?

Hur ligger det då till med invandringen. 

För de tre senaste åren 2015-2017 gäller 134 240, 166 005, 144 489 i nämnd ordning. Detta är siffror som talar sitt tydliga språk, en organiserad massinvandring i en omfattning som saknar motstycke.

Björn Olanders foto.

En jämförelse med övriga länder i Europa blir inte mindre smickrande. I förhållande till sin folkmängd leder Sverige överlägset. Mer än 4 ggr EU-snittet. Sverige beviljade asyl (el motsv) per capita 30% mer än i Tyskland, 5 gånger fler än Danmark, 10 gånger fler än Italien, 25 gånger fler än i UK. Heja Sverige!!!!

Inte heller Thomas Ramberg uppmärksammar lyssnarna på mörkläggningen om invandringens omfattning, att den fortsätter trots flyktingkrisen 2015.

Hur stort inflytande har SR, SVT på den politiska dagordningen. En mätare kan vara med vilken nästan nonchalant enkelhet skandalen My Rohwedder viftades bort. SVT kom med en bortförklaring som godtogs av övriga medier och sedan var det tyst. På sociala medier var upprördheten dess då större. Där gjordes ett stort arbete med att granska och jämföra fotografier på My Rohwedder och medarbetare. Vi får ta del av MR vid en barnvagn som används att frakt flera plakat, vilka senare finns med vid demonstrationer vid Jimmie Åkessons möte. Aktionen var av den omfattningen att polisen fick ingripa. Enligt Expressen:

Det blev en del oroligheter i publiken under SD-ledaren Jimmie Åkessons tal vid politikerveckan i Järva, Stockholm, på lördagen. Bland annat möttes Åkesson av burop och plakat med SD-kritiska budskap, och flera i publiken fick föras bort av polis. På vissa plakat stod “Jimmie = rasist” – och just ett sådant plakat hamnade i en av public service-bolaget Sveriges Radios bilar.

Enligt de uppgifter som tagits fram handlar det inte endast om den enda skylt som My Rohwedder placerade i SVT:s sändningsbil. Det är dock vad SVT vill få oss att tro genom att enbart kommentera denna detalj. My Rohweedder identifierades inte enbart vid barnvagnen som användes som transportör av många plakat, med liknande text. Fotografier finns även då hon själv står i publiken och demonstrerar vilket uppenbarligen sker på arbetstid.

Då det gäller invandringen så agerar Public Service rakt av som regimmedia i försvar för massinvandring. För att slippa risken att kallas rasister och främlingsfientliga så stödjer medierna ömsesidigt varandra. Public Service är en nyckelspelare då det gäller invandring. I förhållande till de stora drakarna har den ett stort förtroende, som till stor del vilar på att de ytterst är politiskt kontrollerade. Det betyder att de kan läggas ner av den riksdag som förstår att värna demokratin.

Att något måste göras åt mediesituationen uppmärksammas av allt fler. Chris Forsne skriver på Twitter:

”Jag gick på journalisthögskolan i Göteborg i mitten av sjuttiotalet. Vi lärde oss hantverket och de etiska grunderna. Min årgång var inte politiserad. Ville redogöra för verkligheten, inte forma den. Jag skäms över min yrkeskårs agendajournalistik idag och vägrar vara del av den.”

Fd SVT-journalisten Chris Forsne på Twitter om agendajournalistiken.

På följdfrågan om hon tror att det går att reformera public service svarar hon: ”Inte en chans att förändra Public service.Måste läggas ner och ngt nytt byggas upp. Indoktrineringen sitter inte bara i väggarna. Rätta åsikterna också förutsättning för anställning.”

admin@klyvnadenstid.se
Evert Larsson


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *