Politik

Bryt den “antirasistiska” agendan

28 jun , 2014  

Agenda

Bryt upp den “antirasistiska” agendan.
I Sverige upprätthålls en “antirasistisk” dagordning var syfte ytterst är att bryta sönder det svenska samhället och dess stat. Denna dagordning upprätthålls av samtliga politiska partier i både Alliansen och den rödgröna oppositionen, men drivs speciellt frenetiskt av en av självgod och indignationshysterisk extremvänster, som inte drar sig för att använda våld och störande av ordning för att driva sin agenda. Den uppkomna situationen är ett direkt hot mot demokratin i det offentliga rummet, men också därför att en behövlig diskussion om svensk invandringspolitik blockeras i det pågående valet.

Har känt ett behov att fortsätta den påbörjade diskussionen om rasism startad i “Jesus älskar alla barnen“. Brist på tid gör att jag nu väljer en snabbare form för att föra den diskussionen vidare. Nedan finns tre stycken kommentarer kopierade från en tråd på JAK:s FB-sida, avskiljda bara med ett tankestreck.

More…

Ekonomi,Politik

Milleniebuggen

26 jun , 2014  

korruption

Millenniebuggen ett landsförräderi

Att korruption är ett växande problem inom EU är något  medierna sällan talar om eftersom de själva är en del av systemet.  Men bara antalet lobbyister som flockas kring de offentliga näringsflödena i Bryssel talar för att problemen är gigantiska. Maffia eller storföretagsamhet det spelar nog en mindre roll, det handlar nog mer om sedelbuntens storlek för att dörrar skall öppnas, avsedda beslut fattas och lagar stiftas.

More…

Politik

Vem i hela världen skall man rösta på?

23 jun , 2014  

rosta2014

Vem i hela världen skall man rösta på?
Finns det någon bland de många val som står till buds inför årets val som du kan lita på? Som du skulle kunna tänkas köpa en bil av eller överlåta din barn åt för en biokväll?

Svenska folkets tilltro till  det parlamentariska systemet är mycket högt, vilket är en oöverskattad politiskt tillgång, vilken vi har all anledning att försvara. Så låt oss därför ta frågan om valsedelns valör på största allvar och börja en diskusion om vilken partibeteckning som är den bästa att försegla bakom valhemlighetens grå kuvert.

More…

Krig&Fred,Politik

Sverige om Ukraina konflikten

8 jun , 2014  

bildt-odessa-may-2014

Sverige om Ukrainakonflikten.
Inbördeskriget pågår nu i Ulraina med civila förluster i stort sett varje dag. Att Kiev-regimen använder pansarfordon artelleri och stridflyg mot sin befolkning är det inget som de svenska medierna bryr sig om. För att hålla sig informerad gäller att söka på egen hand. Det är så det allmännintresse ser ut som kallar sig Public Service och som i dess namn ger sig på folks plånböcker trots att inte en TV har funnits i huset de senaste 15 åren.

Men vad beror denna snedrapporteringen på. Kan en del av orsaken sökas i de politiska partiernas syn på själva konflikten? Låt oss göra ett nedslag på partiernas hemsidor och bloggar för att få en överblick över deras possitioner.

More…

Politik,Vänstern

Vänsterns framtid

8 jun , 2014  

Freedom Safe

Vänsterns framtid
om individuellt ansvar och
ideologiska uppgörelser.

1960-talet var ett löftenas årtionden, kampen för nationell självständighet i den kolonialiserade världen svepte fram som en urkraft och bröt upp kalla krigets politiska  och ideologisak fängelse i de västliga demokratierna.  Medborgarrättrörelser, fredsrörelser, nyandlighet, miljörörelser och en ny vänster lovade alla och sig själva en ny och bättre värld. Frigörelsen möttes redan i sin linda av säkerhetstjänsernas öppna och dålda arbete för att undergräva och förstöra. Politiska mord och krig följde i dess spår. På 70-talet var så ordninge  återställd och de folkliga rörelserna åter fastlåsta i för stormakterna passande politiska och ideologiska banor.

Ända sedan dess har vad som uppfattas som vänsterideal av demokrati och jämlikhet varit  konstant tillbakapressade av en nyliberal våg vars slut ännu inte är nådd. Oförmågan att bjuda motstånd beror på “vänsterns” egna brister, dess inre egenskaper och kan inte skyllas på någon annan. Det arbete kan heller ingen annan göra, men förutsätter en medvetenhet om behovet.

Följande diskussion är utdragen från ett personligt möte på nätet med anledning av en inbjudan till Facebook-gruppen “Nationell Vänster”(NV)

More…

Politik

Flaggbrännare

7 jun , 2014  

flaggbränning-USA-Israel

Flaggbrännare på Nationaldagen.
Försvaret för varje folks rätt till att sig själv styra blir allt viktigare eftersom stater alltmer utsätts för militära övergrepp. Sedan 2001 har krig förts i detta syfte mot Afghanistan, Irak, Libyen. Staters självständighet hotas inte bara genom krig av USA-Nato. CIA-skapde terroistceller, Alquida, strider i Syrien för att där slita sönder landet. I Ukraina har det varit av USA och finanskapital betalda NGO:er som under namn av “demokratiutveckling” under årtionden arbetat för att undergräva Ukrainas enhet. I Sverge har “antirassister” i allt högre tonlägen börja angripa de politiska principerna för folkens självstyre. Inför årets nationaldagsfirande angrips även de nationella symbolerna.

More…